Om

Om Rebekka Bondegaard
Rebekka Bondegaard er uddannet ergoterapeut og har arbejdet som Aut. Ergoterapeut siden 2004 primært i Socialpsykiatrien med sårbare mennesker i kommunalt regi og siden 2018 som privatpraktiserende ergoterapeut.

Med årene har hun videreuddannet sig indenfor kognitiv adfærdsterapi og åndedrætstræning- og terapi.

Det har hun gjort, fordi det tilsammen giver hende de bedste værktøjer til at hjælpe klienter med at genfinde balancen, genvinde styrken og leve et mere tilfredsstillende hverdagsliv både fysisk, psykisk og mentalt.

Som klient hos Aut. Ergoterapeut Rebekka Bondegaard vil du opleve, at der er fokus på autencitet og et respektfuldt og ligeværdigt møde. Der findes ingen pakkeløsninger, men sammen finder vi de redskaber, som er til gavn for dig og din trivsel i hverdagen.

Rebekka Bondegaard kognitiv adfærdsterapi

CV:
Uddannelse og efteruddannelse

2021              Åndedrætsterapeut ved Skolen for Åndedræt v/ Lotte Paarup

2017              Åndedrætstræner – Åndedrætsskolen v/ Anja Smed.

2015              Dobbeltdiagnoseuddannelse – v. Søren Søberg Hansen fra Psykologhuset Kognitivt fokus.

2013              Basisår i Systemisk og Narrativ teori og praksis – v. Wiol.

2006              Basisuddannelse i Kognitiv Miljøterapi – UUF Vordingborg.

1997-2000     Ergoterapeutuddannelsen – Campus Næstved.

2004-2024     Kortvarige kurser.

Certificering i metoden Reset 1

Certificering i det ergoterapeutiske redskab ”Min Dag – Min Energi”.

4 dages uddannelse som NADA-udøver v/NADA Danmark.

2 x 2 dages kursus i anvendelsen af redskabet Sensory Profile.

2-dages kursus i den motiverende samtale.

1-dages kursus i Præsentationer, der fænger.

2-dages kursus i den systemiske og anerkendende tankegang.

2-dages kursus i motivation og forandring.

Forskellige 1-dages kurser vedr. behandling af personer med dobbeltdiagnoser og Recovery

2001-2006     Diverse 1-dages- og weekend-kurser i DGI-regi indenfor gymnastik, motionstræning samt kost. 

Rebekkas personlige historie.
Som barn og ung var jeg præget af uro, angst, katastrofetanker og masser af undgåelsesadfærd til følge. I mange for andre mennesker helt almindelige, situationer blev jeg ramt af voldsom hjertebanken, en hals, der snørede sig sammen og en følelse af handlingslammelse, hvorfor jeg undgik nye situationer, nye lege og ikke mindst at rejse ud i verden – trods det var noget, jeg gerne ville. Jeg blev rigtig dygtig til at finde undskyldninger for hvorfor, jeg ikke kunne deltage i det ene eller andet, og jeg brugte efterfølgende meget tid på at fortryde og bebrejde mig selv, at jeg ikke turde.

Jeg var glad for gymnastik og brugte meget tid på det og tid sammen med familiens heste og andre dyr. Og begge dele var godt for mig. Det tvang mig til at være til stede i kroppen i stedet for i hovedet. Men det ændrede ikke mine reaktioner i nye situationer eller når jeg blev midtpunkt, jeg skulle tale foran få eller mange mennesker eller når jeg skulle indgå i nye eller uvante kontekster.
For mig kom lyset, da jeg i starten af 20´erne opdagede – nærmest ved et tilfælde – at jeg ved hjælp af åndedrættet kunne få så meget ro, at jeg kunne bevare kontrollen i situationen. I årene, der kom, betød det, at jeg fik så meget overskud, at jeg kunne øve mig i at håndtere mine tanker og måder at reagere på mere hensigtsmæssig vis.
Når jeg kigger tilbage, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at mit arbejde med åndedrættet har givet mig det overskud og den tillid, jeg har nu, til at jeg naturligvis kan klare de nye situationer, jeg møder. Fysisk har det betydet, at jeg er sluppet af med spændinger, tilbagevendende hovedpiner, min kropsholdning er blevet bedre, lændesmerter er forsvundet og forkølelser, influenza mv. er ikke noget, som bider på mig mere.
Personligt som fagligt er jeg dybt inspireret af, hvor stor en positiv forskel, det gør, når åndedrættet optimeres, og kroppen generelt kommer i balance i dagligdagen. Jeg forundres og glædes til stadighed, når jeg hører klienters fortællinger.