Sansemassage

Sansemassage er et udtryk for, at vi har fokus på at stimulere to af vores sanser – henholdsvis den proprioceptive og den interoceptive sans, som bidrager til en bedre fornemmelse af kroppen, en øget evne til at mærke og forstå kroppens signaler samt til at skabe ro i nervesystemet generelt.  

Hos Aut. Ergoterapeut Rebekka Bondegaard kan du vælge mellem to former for sansemassage, som begge har til formål at løsne op for spændinger i kroppen og skabe ro i nervesystemet, da vi herigennem opnår en øget mulighed for at mestre hverdagens opgaver og aktiviteter på en mere tilfredsstillende måde.
Du kan vælge mellem Rebozomassage og Trykmassage med varme tyngdepuder.

Rebozo-massage
Hvorfor?
Behandlingen er relevant for dig, der oplever at have en krop med mange spændinger – uanset om det er fysisk eller psykisk betinget – eller som på anden måde mærker ubehag i kroppen.

Hvad er Rebozo-massage?
’Rebozo’ er navnet på et stort tørklæde, som oprindelig er blevet brugt til gravide kvinder for at lindre smerter og løsne op i muskulatur under graviditet og fødsel. Men en krop er en krop, og behandlingen er lige så velegnet til mænd, kvinder, gravide som ikke-gravide til at løsne op i kroppens spændinger i bryst, ryg, bækken og åndedrætsmuskulatur.

Rebozo-massage foregår ved, at du ligger på en måtte på gulvet, mens behandleren arbejder med tørklædet forskellige steder om din krop. Det er en fordel at have blødt tøj på.
Som indledning giver behandleren faste dybe tryk til kroppen, så den lander i rummet og på måtten. Som afslutning laves en lille afspænding, hvor du med åndedrættet guides til at mærke behandlingens effekt. 

Det kan det gøre for dig
Rebozo-massage løsner op i kroppens spændinger i bryst, ryg, bækken og åndedrætsmuskulatur, og påvirker desuden den beroligende del af nervesystemet gennem de blide og vuggende bevægelser, stræk og små rotationer i rygsøjlen. Du vil opleve at blive afslappet med en større mulighed for at trække vejret frit.

Trykmassage med varme puder
Hvorfor?
Behandlingen er relevant for dig, som oplever fx spændinger i kroppen, kropsligt som mentalt uro, tankemylder eller koncentrationsbesvær.

Hvad er trykmassage med varme puder?
Behandlingen foregår fuldt påklædt på briks og starter med dybdegående trykmassage, som stimulerer kroppens proprioceptive system, hvilket virker samlende, groundende og beroligende på nervesystemet.

Dernæst anvendes varme tyngdepuder, som du enten har oven på dig, ligger på eller som behandleren arbejder med på ribbenskasse og rygsøjle i takt med din indånding og udånding.

Varmen og tyngden fra puderne styrker den indre sansning (interoception), som vi er så afhængige af i hverdagen, når vi skal mærke eller handle på de signaler, som vores krop sender til os.

Dernæst gives en afgrænsende massage med stor ballstick bold, som igen stimulerer kroppens proprioceptive system og bidrager til øget kropsbevidsthed og en generel følelse af ro i kroppen.

Det kan det gøre for dig?
Behandlingen med varme tyngdepuder løsner op, blødgør muskler og bindevæv samt giver plads til et friere og roligere åndedræt og en bedre sansemæssig kontakt mellem kroppen og hovedet, hvilket er afgørende for, at vi generelt i hverdagen kan agere afbalanceret og med overskud.
Du kan vælge at tilkøbe Nada Øreakupunktur. (link)

Begge former for Sansemassage kan gives i en enkelt session med en umiddelbart beroligende effekt – kropsligt som mentalt. Det vil dog have en mere dybdegående og længerevarende effekt, hvis det gives over flere gange med kortere intervaller. Derfor har du mulighed for at købe et klippekort til 5 x Trykmassage med varme puder eller 5 x Rebozo-massage.

Sansemassagen kan også bruges i kortere varighed som et redskab i Ergoterapi eller Åndedrætsterapi, hvis det vurderes relevant i forhold til det samlede behandlingsforløb